Rondleiding


stop-met-roken

In deze rondleiding kunt u alvast zien hoe het saunacomplex er van binnen en buiten uitziet. Daarnaast zult u uitleg krijgen over het gebruik van de sauna en de andere faciliteiten die aanwezig zijn.
Bij binnenkomst ontvangen wij u bij de receptie. Hier wordt u ingeschreven en krijgt u een sleutel voor een kleedkastje. Eventueel kunt u hier een badjas, badlakens en badslippers huren. Afspraken voor massage, snelbruiner of schoonheidsbehandelingen kunt u hier ook maken.
Vervolgens kleedt u zich om in de kleedruimte en begint u met een warme douche.
Elke saunaronde begint met een voetenbad. Voordat u de cabine in gaat, warmt u daarin uw voeten gedurende een paar minuten. Door de voetzoolreflex wordt uw lichaam voorverwarmd en versneld op temperatuur gebracht. Ook als u gebruik maakt van het stoombad, begint uw ronde met het voetenbad.
De temperatuur in de saunacabine ligt tussen de 50 en 100 graden. Dit lijkt heel warm, maar doordat de lucht heel droog is, is het lekker om hier een minuut of 10-15 in te verblijven. Op de onderste bank is het uiteraard een stuk minder warm dan op de bovenste bank. In de saunacabine ligt u op een royaal badlaken, zodat uw zweet niet op het hout komt, maar op uw badlaken.

In plaats van de sauna kunt u ook kiezen voor de stoomcabine. De temperatuur is hier veel lager, maar de luchtvochtigheid is heel hoog. Ook hier verblijft u een minuut of 10-15. In de stoomcabine neemt u geen badlaken mee, want deze zou snel doorweekt raken.

Na uw verblijf in de sauna of het stoombad gaat u langzaam afkoelen om de warmte die u in het lichaam heeft opgeslagen weer kwijt te raken. U gaat eerst naar buiten voor een frisse hap lucht . In de uitgebreide afkoelruimte begint u langzaam af te koelen met koud water uit slang of douche. Vervolgens is daar een koud dompelbad om nog wat intensiever af te koelen.
Na het afkoelen is het heerlijk om even te zwemmen in het verwarmde zwembad. Het zwembad ligt in de saunatuin. ’s Zomers en ’s winters is het zwembad lekker verwarmd (ca. 31 graden).

Ook de whirlpool ligt buiten. In het verwarmde water (38 graden) kunt u heerlijk ontspannen in het bruisende water.
Tussen de saunarondes kunt u in de rustruimte lekker ontspannen. Uw lichaam heeft na als deze gezonde inspanning wel even rust nodig. U kunt in de rustruimte lekker onderuit zakken in de gemakkelijke stoelen.Ook kunt u in de rustruimte iets drinken of een hapje eten van de uitgebreide menukaart. Na het rusten kunt u weer beginnen aan een volgende saunaronde. U begint dan weer bij het warme voetenbad. De warme douche kunt u nu overslaan.

Het zonneterras is gelegen rond het zwembad. In de zomer kunt u hier tussen uw saunarondes door de hele middag genieten van de zon. Tussendoor kunt u een frisse duik nemen in het zwembad.Ook als de zon niet schijnt, kunt u uw huid bruinen. U kunt terecht op een van onze snelbruiners om zowel ’s zomers als ‘s winters een gezonde kleur te hebben.
Maak van uw saunabezoek een verwendag en kies een schoonheidsbehandeling of sportmassage. Ook kunt u uw handen en nagels laten verzorgen in de nagelstudio.

Hieronder ziet u een video impressie van ons bedrijf.

Een reactie plaatsen