Geschiedenis


Sauna Nijverdal is geen wellness center zoals we hedendaags kennen maar een saunabedrijf zoals sauna bedoeld is. Het complex is dan ook geheel opgebouwd uit Fins hout welke haar uitstraling en beleving waarmaakt zoals een sauna volgens de Finse traditie hoort te zijn.

Sauna Nijverdal is de langst bestaande openbare sauna van Nederland, vele huidige sauna-exploitanten hebben hier dan ook de sauna ontdekt, wat heeft geleidt dat Sauna Nijverdal aan de bakermat heeft gestaan van het huidige sauna-landschap in Nederland.

Het bedrijf is opgericht door Bram en Lenie Huizenga op 13 december 1968, destijds nog in de school aan de Rijssensestraat in Nijverdal. Medio de 70-jaren werd het pand aan de huidige locatie aan De Joncheerelaan in Nijverdal betrokken en werd de sauna met al haar voorzieningen gebouwd, eerst nog met de ingang aan De Ponsteenlaan. Later werd de parkeerplaats ingericht met de ingang aan de Joncheerelaan.                                                                               

Wegens afnemende gezondheid besloten Bram en Lenie de sauna te verkopen en te genieten van het leven dat hun nog rest, tot op heden is ze dat nog steeds gelukt!

De koper werd gevonden in de persoon van Jan Versteeg welke de sauna kon runnen van 1990 tot 2005, helaas mocht hij zijn hobby niet langer beoefenen en overleed hij in 2006.

De huidige exploitanten,  Alwie Bulters en Hennie Brinkman konden dan ook wegens gebrek aan opvolging het geheel overnemen, daarbij was het voordeel dat Hennie al in dienst was als eerste werkneemster sinds 1980.

 

Zwembad

Toen en Nu…
Bijna 50 jaar in tijd…

zwembad toen

zwembad nu

 Whirlpool

Toen en Nu…
Bijna 50 jaar in tijd…

Whirlpool toen

Whirlpool nu

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *