Afvallen


Val je er ook van af als je naar de sauna gaat?

Appel_centimeter

Een veelgehoorde vraag, waarbij in de meeste gevallen de wens de vader is van de gedachte. Het antwoord kan even kort als onduidelijk zijn: ja, maar je slankt er niet van af… Daarom is een korte toelichting hier op zijn plaats. In de sauna zweet je flink. Mannen over het algemeen meer en makkelijker dan vrouwen, maar toch…, je raakt op zo’n avondje sauna heel wat vocht kwijt. En dus ook gewicht.
Dat kan variƫren van een paar ons tot soms wel meer dan een kilo. dat ligt er aan hoe heet de sauna is en hoeveel iemand zweet. Wie dus voordat hij naar de sauna gaat op de weegschaal gaat staan en direct na het laatste rondje weer, zal merken dat zijn of haar lichaamsgewicht is afgenomen.

Maar… juich niet te vroeg, want dat is maar van zeer tijdelijke aard. Het lichaam is veel vocht kwijtgeraakt en heeft dus behoefte aan aanvulling. Een drankje gaat er dus best in. Sauna maakt dorstig. En het duurt dan ook niet zo lang of het verloren gegane gewicht is er weer bij.Weegschaal_1

Wie dus echt wil afvallen zal meer moeten doen. In de meeste gevallen zal dat neerkomen op (veel) minder eten en meer bewegen. Waarbij met name het eerste het meeste helpt om af te vallen. Naar de sauna is dus geen remedie om af te slanken. Maar er blijven voldoende argumenten over om dat regelmatige saunabezoek wel te doen. Het komt uw gezondheid op vele manieren ten goede. En iemand die in goede conditie is zal dan ook graag willen blijven. Hij of zij zal dan ook zeker wegen vinden om het gewicht op peil te houden of wanneer dat te hoog is met gezonde middelen omlaag te brengen. Je voelt je er altijd beter bij. En niet alleen in de sauna!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *